Recyclean Systems AB
Svenska - Swedish spacer Engelska - English

Offertförfrågan

Här kan du fylla i dina befintliga företagsdata och behov och skicka oss din offertförfrågan


Fyll i formulär

Vitsord

quoteVi har fått mycket beröm för vår fina/blanka kvalité från kunder över hela världen!quote

Mikael Lindh, Wibe

Läs mer

Broschyrer

Broschures
Beställ här

Vitsord

Så skyddar Wibe sitt varmförzinkade gods mot vitrost!

Kabelstegar och kabelrännor

Wibe grundades 1929 med tillverkning av kabelförläggningsmaterial då som nu i Mora vid Siljans strand. Företaget är en stor arbetsgivare i Mora med sina ca 220 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor 2010. Wibe ingår sedan 1999 i den världsomspännande koncernen Schneider Electric. Koncernen, som har sitt huvudsäte i Paris, har över 120 000 anställda och en omsättning på drygt 17,3 miljarder euro.

Då vi har en stor export av kabelförläggningsmaterial till exempelvis Dubai, vilket innebär sjötransport på mellan 5-8 veckor, så gäller det att detaljerna klarar en så tuff atmosfärförändring säger Mikael Lindh som är kvalitetstekniker på företaget. Vi har tidigare arbetat med s.k. WCI påsar från Zerust för att skydda godset mot vitrost, men problemet har varit att påsar gått sönder och godset har vid ankomst varit täckt utav vitrost.

Då reklamationerna för dessa problem skjutit i höjden, så sökte vi med ljus och lykta efter en säker metod att skydda godset mot vitrost. Recyclean BioSystems AB som har ett samarbete med det Italienska företaget Gimeco Impianti srl, föreslog att vi skulle testa en produkt som heter GIMPASS. Detta är en helt kromfri "passiveringsmetod" som bygger på polymerer och är övermålningsbar.

Tester gjordes under en lång tid i gemensamt projekt mellan oss och Recyclean, och produkter som doppats i GIMPASS exponerades på olika sätt. Utomhus i olika temperaturer och väderomslag, inomhus i varmförzinkningen i närhet utav betbad med saltsyra (HCl) och provleveranser i containrar till Dubai. När vi tyckte att alla tester var gjorda med idel bra resultat var det dags att sätta ett bad i fullskala. Detta gjorde vi vecka 41, 2010. Sedan vi började använda oss utav GIMPASS har vi inte haft en enda reklamation på GIMPASS-behandlat gods.

"Vi har fått mycket beröm för vår fina/blanka kvalité från kunder över hela världen!"

Hanteringsmässigt har allt blivit mycket enklare. Tidsbesparingar vid packstationerna när vi inte behöver packa i påsar eller att vi inte behöver lägga tråd som mellanlägg när vi packar rännor/plåtdetaljer med plana ytor. Dessutom behöver inte godset täckas vid lastning eller transport när det regnar eller snöar. Vad jag förstår så är vi de första i Norden som använder denna typ av produkt och med tanke på hur vår vädersituation är här uppe i Norden så behövs absolut detta skydd för att vi skall kunna leverera prima produkter till våra kunder året om säger Mikael Lindh


spacer